Jupiler Pro League - Gelijkspel tussen Zulte Waregem en Moeskroen duwt Lokeren voorlopig naar laatste plek

In de strijd aan de onderkant van het klassement van de Jupiler Pro League hebben Zulte Waregem en Moeskroen zaterdagavond op de 12e speeldag 2-2 gelijkgespeeld. Daardoor komt Lokeren, dat later op de avond Oostende ontvangt, voorlopig op de laatste plek te staan. De wedstrijd begon dramatisch voor Moeskroen. Bruno Godeau probeerde in de 13e minuut een voorzet van Thomas Buffel weg te werken, maar duwde de bal na een slecht balcontact in eigen doel. Tien minuten later verdubbelde Theo Bongonda na een knappe rush de score voor de thuisploeg.

Moeskroen zocht daarop de aansluitingstreffer en vond die via Frantzdy Pierrot (29.). De Haïtiaan kopte een knappe voorzet van Dimitri Mohamed voorbij doelman Sammy Bossut. Winst voor Zulte Waregem zou betekenen dat Moeskroen de rode lantaarn kreeg. Een tweede goal van Pierrot (57.) stak daar echter een stokje voor.

Lokeren (5 punten), dat zaterdagavond Oostende over de vloer krijgt, wordt zo naar de laatste plek van het klassement geduwd. Moeskroen en Zulte Waregem, beiden 6 punten, zijn respectievelijk 14e en 15e.