Jupiler Pro League - Flaterend Club Brugge morst met de punten op Staaien

Sint-Truiden en Club Brugge hebben zaterdagavond op de 12e speeldag van de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld. Opvallend is dat beide tegendoelpunten bij Club na een blunder in de defensie ontstonden. Een flaterende Club-doelman Karlo Letica kon in de 18e minuut de poging van Daichi Kamada niet klemmen, waarop de bal ietwat ongelukkig over de doellijn hobbelde en Blauw-Zwart achter kwam te staan. Even later kreeg Club het balvoordeel na een fout van STVV-doelman Kenny Steppe op Wesley. Hans Vanaken schoot hoog over, waarop scheidsrechter Jonathan Lardot na lang getwijfel de bal toch op de stip legde. Zo leverde de herkansing wel een doelpunt op voor Vanaken.

De Brugse motor leek dan toch op gang te komen. Siebe Schrijvers (41.) raakte eerst met zijn schot de onderkant van de dwarsligger, maar kopte vervolgens de voorzet van Vanaken in doel, waarop het plots 1-2 stond. In de tweede helft wist Jonathan Legear met wat geluk een owngoal af te dwingen bij Club. Benoit Poulain probeerde de voorzet van de flankspeler weg te werken en raakte daarbij zijn ploegmaat Mats Rits. Op knullige wijze verdween de bal in eigen doel. Ruud Vormer zag zijn poging even later nog uiteenspatten op de deklat.

Door het puntenverlies van eerste achtervolger Club Brugge (27 punten) kan leider Genk (29 punten) zondag op bezoek bij Standard zijn voorsprong verder uitbouwen. Sint-Truiden is momenteel 7e in de stand. De Truienaars haalden 18 punten uit 12 wedstrijden.