Datalek treft 64.000 bezoekers van Tomorrowland 2014

door
Belga
Leestijd 2 min.

De organisatoren van het dancefestival Tomorrowland hebben vandaag een e-mail gestuurd naar 64.007 festivalgangers die in 2014 een ticket kochten om hen te informeren over een datalek. "Het bestand in kwestie bevat enkel de naam, het e-mailadres, het geslacht, de leeftijd en postcode, dus geen betaalgegevens, wachtwoorden of adressen", benadrukt woordvoerster Debby Wilmsen. Tomorrowland werd op 23 oktober gecontacteerd door zijn leverancier Paylogic. Die had een ongebruikelijke activiteit vastgesteld op een verouderd subsysteem. Na een uitgebreide analyse bleek er nog een oud scanbestand van Tomorrowland 2014 op die server te staan. Hij werd meteen offline gehaald.

"Hoewel dit scanbestand geen gevoelige persoonsgegevens bevat, zoals betaalgegevens, wachtwoorden of adressen, hebben we besloten om open te communiceren. De data is beperkt tot een deel van de ticketkopers in 2014 en bevat alleen hun naam, e-mailadres, geslacht, leeftijd (geen geboortedatum) en postcode", zegt Debby Wilmsen.

Paylogic zegt het voorval te betreuren. "Wij hebben alle nodige acties ondernomen om de aanwezigheid van verdere oude scanbestanden uit te sluiten. We blijven daarnaast verder investeren in de veiligheid van ons systeem. Dit incident raakt enkel Tomorrowland 2014 en niet onze andere klanten."

Tomorrowland gaat samen met Paylogic bekijken, of er nog verdere stappen moeten ondernomen worden. De Gegevensbeschermingsautoriteit werd op de hoogte gebracht en er loopt een onderzoek.

"We zijn op dit moment niet op de hoogte van kwaadwillig gebruik van het gegevensbestand, maar vragen waakzaam te zijn bij het ontvangen van e-mails over kaartverkoop, promoties of andere geadresseerden die niet afkomstig zijn van officiële Paylogic- of Tomorrowland-communicatiekanalen", zegt Debby Wilmsen.   Alle officiële communicatie van Tomorrowland wordt geleid door tomorrowland.com. Links om toegang te krijgen tot de Tomorrowland-kaartverkoop zijn alleen te vinden via my.tomorrowland.com of officiële reispartners.

bron: Belga