Manu Claeys benoemd als bestuurder bij BAM

Manu Claeys benoemd als bestuurder bij BAM

De Vlaamse regering heeft Manu Claeys van burgerbeweging stRaten-generaal benoemd als onafhankelijk bestuurder bij de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), de bouwheer van de Oosterweelverbinding. Ook Jozef De Backer van elektronicaproducent Niko krijgt een plaatsje. De Vlaamse regering wist vorig jaar het Oosterweelproject vlot te trekken via een Toekomstverbond met de burgerbewegingen. In dat akkoord werd onder meer het voornemen opgenomen om de Ring te overkappen.

Die betrokkenheid van de bewegingen wordt nu voortgezet met een bestuursmandaat voor Manu Claeys. “Vlaanderen vond in hem een ervaringsdeskundige inzake participatie- en inspraakprocessen van infrastructuurwerken binnen een stedelijk weefsel”, zegt Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). “Bovendien heeft hij, als drijvende kracht van de burgerbeweging stRaten-generaal, kennis van het werkveld.”

Het aantal bestuurders van de BAM werd verhoogd van negen tot tien. Daarnaast moest een vervanger worden aangeduid voor Wouter De Geest, die voorzitter werd van VOKA. Het tweede nieuwe onafhankelijke bestuurslid is Jozef De Backer, ceo van elektronicaproducent Niko. “Hij heeft een zeer grondige bedrijfseconomische kennis en kent de impact op de bedrijven bij dergelijke grote mobiliteitsprojecten”, stelt Weyts.

bron: Belga