Bill Gates koopt luxestoeterij in Kempen voor dochter

Bill Gates koopt luxestoeterij in Kempen voor dochter

Microsoftoprichter Bill Gates heeft in ­Retie, in de Antwerpse Kempen, stoeterij De Begijnhoeve van Rob van Puijenbroek gekocht als Europese uitvalsbasis voor zijn dochter Jennifer (21), een internationale jumpingamazone. Dat berichten de kranten van Mediahuis vrijdag. De Begijnhoeve is op dit moment nog een dressuurstal in volle activiteit, maar het team zou met zijn paarden verhuizen zodat Jennifer Gates tegen het Europese outdoorwedstrijdseizoen in het voorjaar van 2019 een Europese uitvalsbasis heeft.
De Begijnhoeve, een zeer luxueuze nieuwbouwstoeterij uit 2011 met binnen- en buitenpiste, villa en 8,5 hectare grond, stond te koop. Een officiële verkoopprijs van de boerderij werd niet vrijgegeven, maar naar verluidt gaat het om ‘meer dan 3 miljoen euro’, schrijft De Standaard.
Jennifer Gates studeerde onlangs af aan Stanford en wil zich nu voltijds aan haar carrière als jumpingamazone wijden. Vier jaar ­geleden kocht Bill Gates in Vosselaar de jumpingmerrie Emilie de Diamant voor zijn dochter.

bron: Belga