Alejandro Valverde krijgt Vélo d’Or 2018

Alejandro Valverde krijgt Vélo d'Or 2018

Wereldkampioen Alejandro Valverde is de laureaat van de Vélo d’Or 2018, de prijs voor de beste renner van het jaar. Het vakblad Vélo Magazine reikt de trofee sinds 1992 uit. Valverde, 38, is na Miguel Indurain (1992 & ’93) en Alberto Contador (2007, ’08, ’09 & ’14) de derde Spanjaard op de erelijst. Hij volgt Chris Froome op.
Valverde boekte dit seizoen veertien zeges waaronder, naast het WK in Innsbrück, twee ritten in de Vuelta en de rondes van Valencia, Abu Dhabi en Catalonië. Hij werd ook tweede in de Waalse Pijl, vijfde in de Amstel Gold Race en de Vuelta, veertiende in de Tour en beëindigde de WorldTour als derde (na Simon Yates en Peter Sagan).

“Dit maakt mij fier en heel gelukkig”, reageerde ‘El Imbatido’. “Dit is een heel belangrijke prijs en hij bezorgt mij veel vreugde na mijn WK-zege. Het is een trofee die een plaatsje krijgt naast mijn regenboogtrui. Het is iets bijzonders mijn naam te zien staan op een erelijst met Indurain en Contador, twee grote renners uit de Spaanse wielergeschiedenis.”

Drie Belgen wonnen de Vélo d’Or: Johan Museeuw (1996), Tom Boonen (2005) en Philippe Gilbert (2011).

bron: Belga