Is Kat Kerkhofs de enige Vlaming die in de douche plast?

Belga / J. Jacobs
Kat Kerkhofs was heel openhartig in de eerste aflevering van haar nieuwe programma ‘Tipsy’, waarin ze samen met haar zus Lyn de effecten van alcohol op het menselijke gestel onderzoekt. Na de nodige drankjes verkondigde de vrouw van Dries Mertens altijd te plassen in de douche, waar toch heel wat kijkers vreemd van opkeken. 

 

 

Want is dat eigenlijk normaal, zo plassen in de douche, en hoeveel Belgen doen het? We bekeken daarvoor nogmaals een oud rapport uit 2017 van iVox, waarin 1.000 Belgen werden ondervraagd over hun badkamergewoonten.

 

Daaruit bleek dat maar liefst 49,3% van de Vlamingen al eens durft urineren in de douche, ongeveer hetzelfde percentage zingt er ook. Plassen en zingen zijn met andere woorden even frequent voorkomend in de Vlaamse douches.

Andere revelaties

Voor ‘Tipsy’ hebben de zussen Kerkhofs eerst een maand niet gedronken, en vervolgens vijf weken voluit om te zien wat dat met hun lichaam doet. Wie gisteren gekeken heeft, kwam nog andere dingen te weten van het olijke duo.

 

Zo liet Kat het een en ander los over kinderen krijgen met Dries Mertens. “Ik denk dat ik per ongeluk zwanger moet worden, anders komt dat gezin er niet”, aldus Kat.

Ook over meer alledaagse dingen werd gepraat. “Katje, masturbeer jij weleens?”, vroeg zus Lyn zich af. “Deze morgen nog, net voordat jij in bed kwam liggen”, was het droge (no pun intended) antwoord van Kat.