Staking Aviapartner Brussels Airport – Dertien vluchten geannuleerd vrijdag

Ongeveer dertien vluchten zouden vrijdag geannuleerd zijn op Brussels Airport vanwege de spontane staking die in de vooravond uitbrak bij bagageafhandelaar Aviapartner. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airport Company, Florence Muls. Ze raadt reizigers aan om informatie in te winnen bij hun luchtvaartmaatschappij en licht te reizen. De socialistische vakbond legde eerder al uit dat de bagageafhandelaars van Aviapartner, dat toestellen van Ryanair en TUI fly afhandelt, het werk neerlegden vanwege een “totaal gebrek aan sociaal overleg” binnen het bedrijf. De staking begon rond 17.30 uur. Om 23 uur waren er daardoor al 25 vluchten geannuleerd. Vrijdag zouden er daar 13 bijkomen.
Brussels Airport raadt reizigers aan om na te gaan wie de bagageafhandelaar is van hun luchtvaartmaatschappij. Op Zaventem zijn twee afhandelaars actief: Aviapartner en Swissport. “Enkel de vluchten van Aviapartner zijn getroffen”, zegt Muls. Ze raadt aan om vervolgens contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en indien mogelijk enkel te reizen met handbagage.
Bij de liberale vakbond ACLVB valt intussen te horen dat vrijdag om 10 uur overleg gepland is met de directie. Eerder had ACLVB-secretaris Fouad Bougrine al laten weten dat aan de directie een eisenbundel is overgemaakt met punten en afspraken die, “ondanks veel beloftes”, nog steeds niet nagekomen zijn. De directie heeft intussen meegedeeld daar in dialoog over te willen gaan.
ACLVB verwacht dat de directie tijdens het overleg met “duidelijke oplossingen” komt en “garanties” dat beloftes zullen nagekomen worden. Volgens Bougrine is de actiebereidheid bij het personeel zeer groot.

bron: Belga