Karolina Pliskova stoot door naar halve finales

Karolina Pliskova stoot door naar halve finales
Karolina Pliskova stoot door naar halve finales

Karolina Pliskova (WTA 8) heeft zich vandaag op de WTA Finals in Singapore (hardcourt/7 miljoen dollar) verzekerd van een ticket voor de halve finales. In een Tsjechisch onderonsje versloeg ze Petra Kvitova (WTA 5) met 6-3 en 6-4. De wedstrijd duurde 1 uur en 23 minuten.

Het was voor zevende reekshoofd Pliskova haar tweede zege in de witte groep. Eerder klopte ze de Deense Caroline Wozniacki (WTA 3), de titelverdedigster en winnares van de Australian Open. Daarna verloor ze van de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 7). Die moet in een onderling duel met Wozniacki uitmaken wie Pliskova vergezelt naar de halve finales.

Karolina Pliskova, 26, haalde vorig jaar eveneens de laatste vier op de Masters. Toen versperde Wozniacki haar de weg naar de finale.

In de rode groep heeft de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 6) na twee zeges de beste kaarten in handen. De Duitse Angelique Kerber (WTA 2) en de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 9) wonnen elk al een keer, de Japanse Naomi Osaka (WTA 4) verloor haar eerste twee duels. Vrijdag speelt Osaka tegen Bertens en neemt Kerber het op tegen Stephens.

Bron: Belga