Europa League - Racing Genk smeert Besiktas ruime 2-4 thuisnederlaag aan en wordt alleen leider

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk heeft donderdag op de derde speeldag van de Europa League de drie punten veroverd op het veld van Besiktas. De Belgische competitieleider won in het Vodafone Park in Istanboel een doelpuntenrijke partij met 2-4. Genk startte in de Turkse heksenketel als underdog, maar daar was in het wedstrijdbegin weinig van te merken. De Limburgers voetbalden aardig mee en Besiktas kon het tempo moeilijk opvoeren. Halfweg de eerste periode zorgde Mbwana Samatta (24.), na een heerlijke aanval die begon vanop de eigen helft, met een volley op voorzet van Mæhle voor de 0-1. Ndongala moest even nadien voor de tweede Belgische treffer tekenen, maar kon een voorzet van Samatta net niet binnen glijden. Besiktas stelde daar weinig tegenover en kwam niet verder dan wat steriele druk.

Ook in de tweede helft kwam de thuisploeg niet aan grote kansen. Genk hield makkelijk stand, en kon blijven counteren. Paintsil en Pozuelo kregen de bal er echter niet in. Racing moest opnieuw op Samatta (71.) rekenen voor de tweede treffer. De Tanzaniaan duwde aan de tweede paal een nieuwe voorzet van Mæhle tegen de netten. Genk kon niet lang genieten van zijn dubbele voorsprong, want Vagner Love (75.) zorgde van kortbij voor de aansluitingstreffer. Het team van coach Philippe Clement leek een warm slotkwartier tegemoet te gaan. Leek, want eerst Dieumerci Ndongala (82.) en nadien Jakub Piotrowski (84.) counterden naar de 1-4. Het tweede thuisdoelpunt van Vagner Love (87.) was er een voor de statistieken.

In het andere duel in groep I speelden het Noorse Sarpsborg en het Zweedse Malmö 1-1 gelijk. In de stand staat Genk op kop met zes punten. Sarpsborg en Malmö volgen met vier punten, Besiktas telt er drie. Op de volgende speeldag ontvangt Genk in Limburg Besiktas.

bron: Belga