Elina Svitolina schakelt titelverdedigster Caroline Wozniacki uit op WTA Finals

door
Belga
Leestijd 1 min.

Caroline Wozniacki (WTA 3) zal zichzelf niet opvolgen op de erelijst van de WTA Finals in Singapore (hardcourt/7 miljoen dollar). De Deense kon zich vandaag in haar laatste groepsmatch tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 7) geen setverlies veroorloven, maar dat lukte niet. Nadat Wozniacki de eerste set met 7-5 had gewonnen, ging ze in de tweede met 5-7 onderuit. Nog voor het begin van de derde set was Svitolina zo verzekerd van een plaats in de halve finales. Als ze de match wint, eindigt ze als nummer 1 in de witte groep.

Eerder op de dag stootte Karolina Pliskova (WTA 8) als eerste door naar de laatste vier. Ze deed dat door in een Tsjechisch onderonsje Petra Kvitova (WTA 5) te verslaan met 6-3 en 6-4.

Svitolina had haar eerste twee matchen tegen Pliskova en Kvitova succesvol afgesloten. Wozniacki verloor van Pliskova en won van Kvitova.

In de rode groep heeft de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 6) na twee zeges de beste kaarten in handen om door te stoten naar de halve finales. De Duitse Angelique Kerber (WTA 2) en de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 9) wonnen elk al een keer, de Japanse Naomi Osaka (WTA 4) verloor haar eerste twee duels. Morgen speelt Osaka tegen Bertens en neemt Kerber het op tegen Stephens.

Bron: Belga