Champions League - "In voetbal wint beste team niet altijd"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge heeft zijn eerste punt beet in twee Champions League-campagnes. In Jan Breydel werd het woensdagavond 1-1 tegen AS Monaco. Al had blauw-zwart aanspraak kunnen maken op meer tegen het Franse team, dat in crisis verkeert. "We verdienen meer dan 1 op 9 na drie Champions League-wedstrijden", verklaarde Club Brugge-coach Ivan Leko na de wedstrijd. "Ik ben ontgoocheld over het resultaat, al valt er wel een zekere druk weg nu die nul weggeveegd is", stelde de 40-jarige Kroaat. "We waren de betere ploeg. Zeker in de tweede helft hadden we veel kansen en waren we baas. Maar we moeten aanvaarden dat in het voetbal het beste team niet altijd wint. Over ons spel mogen we wel tevreden zijn. De Champions League is toch de beste competitie in Europa, we speelden tegen een team met veel individuele klasse. En dan moet je je momenten pakken, killing instinct tonen en wat geluk hebben. Monaco kwam met het plan om in de omschakeling te spelen tegen het kleine Club Brugge. Dat wil zeggen dat ons voetbal toch goed genoeg is. Maar we moeten onze kansen afmaken, als we wedstrijden willen winnen."

De Bruggelingen kregen inderdaad genoeg kansen om een driepunter te boeken tegen de voorlaatste in de Ligue 1. In blessuretijd kopte Openda een dot van een kans net naast. "Wat ik tegen hem gezegd heb na afloop? Dat het jammer was. Het was moeilijker om te missen dan om te scoren. Hij had ook een grote kans bij 0-0 tegen Dortmund. Nu had hij een open kans voor de zege. Maar hij is nog een belofte, hij moet nog groeien. Ik was zeker niet boos. Dit kan gebeuren."

Leko erkende dat niet al zijn spelers top waren. "Vandaag konden sommige spelers misschien tien tot twintig procent beter presteren. Maar vergeet niet dat het tempo in de Champions League toch hoger ligt dan in de Jupiler Pro League."

Binnen twee weken trekt Club Brugge naar het prinsdom, opnieuw een erg belangrijk duel in de strijd voor de derde plaats. "Op papier is Monaco zeker het op twee na beste team. Maar we zullen ons opnieuw goed voorbereiden. We hebben in Monaco minimum nood aan een punt om in de running te blijven voor de derde plaats."

Bron: Belga