CD&V neemt sp.a mee in Torhout

CD&V neemt sp.a mee in Torhout

In Torhout neemt CD&V de sp.a mee in een coalitie. Dat is vandaag officieel bevestigd. Voor Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) wacht een taak als gemeenteraadsvoorzitter. CD&V haalde 14 van 27 zetels binnen in Torhout. Iets te nipt, en dus moest CD&V voor het eerst in 36 jaar op zoek naar een coalitiepartner. “Met veertien zetels konden we het ons veroorloven om rustig na te denken en opbouwend te spreken met alle partijen. We hadden dus wat tijd om alles goed af te toetsen”, aldus burgemeester Kristof Audenaert.

Het programma van sp.a bleek het dichtst aan te sluiten bij dat van CD&V en dus mogen de socialisten met hun drie zetels voor het eerst in 36 jaar mee in het stadsbestuur. “Met sp.a hebben we een enthousiaste, betrouwbare en respectvolle partner”, aldus Johan Windels, voorzitter van CD&V-Torhout.

Sp.a krijgt met Paul Dieryckx de tweede schepen. Hij wordt in 2023 opgevolgd door partijgenoot Ine Debruyne. Kristof Audenaert blijft dus de hele legislatuur aan als burgemeester. Hij boekte bijna 700 voorkeurstemmen meer dan lijsttrekker Hilde Crevits. Wel wordt ze gemeenteraadsvoorzitter. “Iedereen wilde Hilde op die plaats. We krijgen daarmee een voorzitter met veel kennis en ervaring die in de vorige legislatuur al eens drie jaar voorzitter was”, aldus Windels.

bron: Belga