VIDEO. Politiecombi ‘beschoten’ in Lint: “Grap onder vrienden”

Een politiecombi is beschoten met een speelgoedpistool vanuit een appartement in Lint. Op het eerste gezicht lijkt de agent achter het stuur zich te laten doen, maar er is meer aan de hand.

Klein spektakel vorige week in Lint. Een combi passeert met het raampje open een appartement waar enkele mannen op het terras staan. Eén van hen schiet met zijn Nerf gun – een speelgoedpistool met schuimrubberen balletjes – op de agent, die het aanziet en laat gebeuren. “Dit soort dingen moet je dus niet in de States doen”, klinkt het commentaar bij de video. Dat zou je inderdaad denken als je de context van de videobeelden niet kent.

Blijkt nu dat de agent en de ‘schutter’ bevriend zijn en het om een grap ging, zo bevestigt woordvoerder Dirk Fonteyne van de politiezone HEKLA aan Metro. “De agent en de man met het speelgoedpistool zijn goede vrienden. Ze waren wat aan het dollen met elkaar. Er werd een video van dat moment gemaakt en die werd gedeeld in een WhatsAppgroep onder vrienden. Dat had niet gehoeven, maar goed, zo’n dingen gebeuren”, klinkt het.

Voor de geïnteresseerden onder ons: het gaat om een Nerf Rival Zeus MXV 1200.