Daarom word je altijd verliefd op hetzelfde type

Daarom word je altijd verliefd op hetzelfde type
Foto Unsplash

Heb jij ook altijd met dezelfde soort kerels of dames een match op Tinder? Begin je altijd een relatie met een bad boy of een mean girl? Dan kan het goed zijn dat je op één bepaald type valt. Dat is doodnormaal, maar hoe komt dat eigenlijk?

Het hebben van een bepaald type gaat verder dan de fysieke kenmerken. Het gaat dus niet enkel om de haarkleur of de lengte van een persoon. “Als je een type hebt, voel je je tot specifieke kenmerken aangetrokken, zowel goed als slecht”, zegt Tyler Turk. Hij is CEO en oprichter van Crated With Love. Zijn bedrijf maakt speciale ‘date night’ verrassingsdozen.  “Die kenmerken ben je in je leven al eerder tegengekomen of komen voort uit je directe omgeving, zoals je familie, vrienden of mensen naar wie je opkijkt. Het zit dus eigenlijk zo goed als in je DNA om een bepaald type te hebben.”

Duurzame relatie

Het is dus heel normaal om een bepaald type te hebben, maar zijn sommige kenmerken die bij dat type horen wel gezond voor je? “Het belangrijkste is om een stap te kunnen terugnemen en te begrijpen waarom je je aangetrokken voelt tot een type”, gaat Turk verder. “Daarnaast moet je ook kunnen inschatten of dat type in staat is om een duurzame relatie met je aan te gaan.” Bad boys die zich niet willen binden, zijn dus een no-go.

Comfortzone

Probeer af en toe ook eens uit je comfortzone te gaan en te daten met iemand die totaal niet jouw type is. Maak ook geen afvinklijstje waar jouw prins of prinses op het witte paard aan moet voldoen. Anders word je misschien te kieskeurig en kan het heel moelijk worden om de ware te vinden. Neem dus de tijd om te ontdekken wat je graag terugziet in een partner.