Red Wolves starten met gelijkspel in Servië

De Belgische handballers zijn vandaag in Zrenjanin met een 27-27 gelijkspel tegen Servië aan hun kwalificatiecampagne voor het EK 2020 begonnen. De Red Wolves speelden voor 2.500 toeschouwers een uitstekende wedstrijd. Vijf minuten voor tijd leidde de ploeg van de debuterende bondscoach Arnaud Calbry nog met 24-26. Bij 27-27 nam kapitein Qerimi zijn verantwoordelijkheid, maar zijn schot werd door de Servische doelman gestopt. In de eerste helft was België wel doorlopend op achtervolgen aangewezen, maar Robyns, Kedziora en Danse zorgden steeds weer voor de aansluiting. Bij 11-8 dreigde even het licht uit te gaan, maar de Red Wolves knokten zich op karakter terug in de wedstrijd en bij de rust was het 15-14.

Eenzelfde scenario in de tweede helft, waarin de Belgen zich bij 22-19 niet gewonnen gaven. Meer nog, Robyns, Qerimi en Ooms loodsten hun ploeg naar 24-26, maar de zege kwam er net niet.

Zondag werken de Red Wolves in Leuven de thuiswedstrijd tegen Kroatië af. Zwitserland is het vierde land in de groep van de Belgen. De eerste twee van elke groep en de vier beste derdes plaatsen zich voor het EK, dat in 2020 in Noorwegen, Oostenrijk en Zweden plaatsvindt.