Hajo Beeckman wint Grote Prijs Jan Wauters

VRT-verkeersanker Hajo Beeckman heeft de Grote Prijs Jan Wauters gewonnen voor uitmuntend taalgebruik. Dat maakte de VRT woensdagavond bekend op het evenement “Taaldag 10” in het Flageygebouw in Brussel. Acteur Wim Opbrouck ontving de Publieksprijs. De jury omschreef Beeckman als “een verkeersanker dat ons met een rustige klasse helder en efficiënt door de ergste files leidt”.
Wim Opbrouck kreeg dan weer de Publieksprijs. Bijna 4.000 mensen brachten daarvoor hun stem uit en een op de vijf koos voor de “Bake Off Vlaanderen”-presentator. “Zijn teksten en presentatie zijn snoepjes voor de taalliefhebber”, erkent de jury.
Beeckman en Opbrouck volgen VRT-journaliste Annelies Beck en Radio 2-presentatrice Britt Van Marsenille op die vorig jaar de prijzen in de wacht sleepten.
De Grote Prijs Jan Wauters bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid “die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit”. Met deze prijs wil de openbare omroep de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.
Andere genomineerden waren dit jaar Klara-presentatrice Cara Van der Auwera, MNM-nieuwsstem Chaima Saysay, presentator van “De Mol” Gilles De Coster, Radio 1-presentatrice Ayco Duyster, tv-presentator Thomas Vanderveken, Radio 2-stem Kim Debrie, journalist Lode Roels en Merijn Casteleyn, sportjournalist bij VTM.

bron: Belga