Geen nieuwe stunt en “bescheiden” bedragen op Banksy-veiling in Parijs

Geen nieuwe stunt en
Geen nieuwe stunt en "bescheiden" bedragen op Banksy-veiling in Parijs

Een openbare verkoop met onder meer werk van kunstenaar Banksy is woensdag in Parijs zonder nieuwe stunt verlopen, zo meldt het veilinghuis Artcurial. De veiling werd met argusogen gevolgd nadat bij een veiling eerder deze maand een werk van Banksy zichzelf had vernietigd.
In Parijs ging woensdag een honderdtal werken uit een privéverzameling onder de hamer. Maar alle aandacht ging uit naar de vijf Banksy’s, waaronder drie zeefdrukken, die zich in de collectie bevonden.
De grote belangstelling was een gevolg van de “stunt” die begin deze maand nog werd uitgevoerd op een veiling van Sotheby’s in Londen. Toen was het werk ‘Meisje met een ballon’ zichzelf beginnen versnipperen, net nadat het voor 1,2 miljoen euro van eigenaar was veranderd. Maar de geïnteresseerden die in Parijs hoopten op een nieuwe frats van Banksy, waren eraan voor de moeite. De openbare verkoop verliep zonder noemenswaardige voorvallen.
De bedragen voor de Banksy-werken vielen overigens ook heel wat lager uit dan begin deze maand. Het duurste werk – ‘Stop and Search’ – werd verkocht voor 65.000 euro. Dat is wel ongeveer een verdubbeling in vergelijking met de 30.000 tot 35.000 euro die het veilinghuis voor de start van de verkoop had verwacht.

Bron: Belga