Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria ruilt Quick-Step voor UAE Emirates

Fernando Gaviria zal volgend jaar niet voor Deceuninck – Quick-Step rijden. De Colombiaanse sprinter had nog een contract voor één seizoen bij het team van manager Patrick Lefévere, maar dat wordt afgekocht door UAE Emirates. Dat bevestigde Lefévere vandaag bij Sporza. Toen Lefèvere nog naar een nieuwe hoofdsponspor op zoek was, gaf hij zelf de aanzet tot de transfer. “Op een bepaalde moment zat ik om centen verlegen en dan moet je beginnen keuzes maken. Op een heel discrete manier heb ik de manager van Gaviria gevraagd om zijn licht eens op te steken bij andere teams, voor het geval het bij ons ‘worst case scenario’ zou worden. Die manager viste uit dat bij UAE een serieuze loonsverhoging voor Fernando mogelijk was en dan is het natuurlijk moeilijk om nog terug te krabbelen.”

“Winnen heeft ook een keerzijde. Dat is dat de prijzen van onze renners omhoog gaan. Met Fabio Jakobsen, Elia Viviani en Alvaro Hodeg heb ik nog topsprinters in het team. Gaviria laten gaan is een berekend risico: als ik een dure jongen moet opgeven, dan maar deze.”

Na een stageperiode eind 2015, werd Gaviria in 2016 prof bij Quick-Step. Voordien schitterde hij op de piste, waarop hij zich twee keer tot wereldkampioen omnium kroonde. Voor Quick-Step verzamelde hij 34 overwinningen, waarvan precies de helft (17) in de WorldTour. In grote rondes boekte hij zes ritzeges: vier in de Giro 2017 en twee in de Tour van dit jaar.

bron: Belga