Champions League - Witsel schiet Dortmund voorbij Atletico, Mertens en Meunier delen de punten

Borussia Dortmund heeft woensdagavond op de derde speeldag van de groepsfases van de Champions League thuis met 4-0 gewonnen van Atletico Madrid. Axel Witsel opende de score met een afgeweken afstandsschot. Ook Dries Mertens scoorde voor zijn ploeg Napels, maar de Rode Duivel zag PSG in extremis nog gelijkmaken. Een gedevieerd schot van Axel Witsel bracht in de 38e minuut leven in de wedstrijd. Raphael Guerreiro (73. en 89.) en Jadon Sancho (83.) legden in de tweede helft de eindscore vast. Dortmund pakt zo de leiding in groep A. De Duitsers morsten nog geen enkele keer met de punten. Atletico is tweede met 6 punten. Club Brugge en AS Monaco, die eerder op de avond 1-1 gelijkspeelden, hebben één punt.

Dries Mertens zorgde in het duel met PSG voor de eerste grote dreiging door de dwarsligger van het Parc des Princes te laten trillen. Zijn ploegmaat Lorenzo Insigne trof in de 29e minuut wel raak, waardoor Paris Saint-Germain in de achtervolging moest. Thomas Meunier vocht terug en wist met zijn voorzet een owngoal van Mario Rui af te dwingen. In de 77e minuut bracht Dries Mertens de Napolitanen opnieuw op voorsprong. Een laat doelpunt van Angel Di Maria (90e +3) vergalde het Italiaanse feestje.

Napoli (2e met 5 punten) verloor zo zijn leidersplaats aan Liverpool (6 punten), dat met 4-0 won van Rode Ster Belgrado (laatste met 1 punt). PSG kon slechts één keer winnen en is 3e met 4 punten.

De topper van groep B tussen FC Barcelona en Inter Milan, zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen en Radja Nainggolan, mondde uit op een overwinning voor de Catalanen (2-0) na doelpunten van Rafinha (32.) en Jordi Alba (83.). Barça is met een 9 op 9 de onbetwiste leider van groep B. Inter volgt met 6 punten. Tottenham en PSV, beiden 1 punt, staan respectievelijk op de derde en vierde plek.