Champions League – Thierry Henry zag sterk Club Brugge

Champions League - Thierry Henry zag sterk Club Brugge
Champions League - Thierry Henry zag sterk Club Brugge

Na de met 2-1 verloren competitiematch tegen Straatsburg wist Thierry Henry ook zijn tweede wedstrijd als coach van AS Monaco niet winnend af te sluiten. Op de derde speeldag in de Champions League speelde zijn team woensdag 1-1 gelijk bij Club Brugge. Het is van 11 augustus geleden dat AS Monaco nog eens kon winnen, op de eerste speeldag in de Ligue 1 tegen Nantes (1-3). Ook in Jan Breydel was de prestatie van de Monegasken niet overtuigend genoeg voor een driepunter.
Moussa Sylla opende in de 32e minuut de score. Even later omspeelde de 18-jarige aanvaller Letica, maar hij besloot voorlangs het lege doel. Aan de overzijde trof Wesley wel raak. “Nadat het 1-1 werd in plaats van 0-2 hebben we afgezien tot aan de rust. Ook in de tweede helft hadden we het lastig”, verklaarde Henry, tot voor kort T2 bij de Rode Duivels. “Het is niet gemakkelijk om hier te winnen. Borussia Dortmund had daarvoor een lucky goal nodig. Club Brugge had de bal meer dan ons, maar we waren toch redelijk solide.”
“We moeten meer vertrouwen hebben aan de bal, al is dat niet gemakkelijk wanneer je veel wedstrijden verloren hebt. Op het vlak van strijdvaardigheid en intensiteit hebben we toch stappen gezet”, vervolgde de 41-jarige voormalige topspits. “Het is nog vroeg om te zeggen dat we op de goede weg zijn. Het is niet gemakkelijk punten te pakken op verplaatsing. Maar we gaan nu niet te hard van stapel lopen.”
Hans Vanaken werd door de UEFA aangeduid als Man van de Match. “Hij is een heel intelligente speler. Je probeert altijd om het dat type speler moeilijk te maken. Maar hij weet altijd de ruimte te vinden, positioneert zich goed en zoekt de bal op”, eindigde Henry.

bron: Belga