82ste Boekenbeurs gaat zaterdagavond van start in Antwerp Expo

82ste Boekenbeurs gaat zaterdagavond van start in Antwerp Expo

In Antwerp Expo opent zaterdagavond – voor een beperkt aantal genodigden – en zondag – voor het grote publiek – de 82ste editie van de Boekenbeurs. Het evenement is opnieuw in twee delen opgesplitst: van 28 oktober tot 4 november en van 8 tot 11 november. Bekende auteurs als Michael Palin, Paolo Giordano, Ian Kershaw, Nicci French, Kader Abdolah, Tom Lanoye en Peter Verhelst komen langs voor een signeersessie en/of een lezing. Ook publiekstrekkers zoals kookboekenauteurs Sandra Bekkari, Pascale Naessens en Jeroen Meus staan opnieuw op de affiche, maar de Boekenbeurs wil naar eigen zeggen wel wat terug naar de “roots” van het evenement. Met het thema “Woord aan het woord” wil de Boekenbeurs weer meer de focus leggen op internationaal gerenommeerde schrijvers van fictie en non fictie. De Franstalige tegenhanger Foire du Livre krijgt eveneens een stand om de bezoekers te laten kennismaken met boeken en auteurs die aan de andere kant van de taalgrens populair zijn.

Naast de klassieke beurs met 76 standhouders staan er opnieuw enkele duizenden nevenactiviteiten gepland, met naast signeersessies, lezingen, poëzie en debatten ook weer de uitreiking van enkele prestigieuze literaire prijzen zoals de Knack-Hercule Poirotprijs, de Boekenleeuw en Boekenpauw, de nieuwe Fintro Prijs Spannend Boek (in plaats van de Debuutprijs) en prijzen voor het beste boekontwerp en het beste beeldboek.

Elke dag staat er ook een deelthema centraal zoals het gezin, het Young Adult genre of oorlog en vrede, en op 2 en 8 november is er een nocturne – de Boekenbeurs is dan tot 22 uur open.

Alle praktische info staat op www.boekenbeurs.be.

bron: Belga