Wisselvallig weer met af en toe een bui

Deze namiddag lossen de hoge wolkenvelden geleidelijk op, terwijl vanuit het noorden meer lage bewolking komt opzetten. Het blijft droog en langs de Franse grens blijft het zelfs overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden in Hoog-België en rond 15 graden op de meeste andere plaatsen. Vanavond is het wisselend bewolkt en tegen de ochtend valt mogelijk wat lichte regen. De minima schommelen tussen 6 en 13 graden. Dat meldt het KMI. Morgen wordt een grijze dag met af en toe wat lichte regen of motregen, vooral in het oosten van het land. In de hoger gelegen gebieden kan nevel en mist hardnekkig blijven hangen. De maxima gaan van 11 tot 15 graden ten zuiden van Samber en Maas en van 15 tot 17 graden elders.

Woensdagnacht blijft het bewolkt en kan er vooral in de oostelijke landhelft wat lichte regen of motregen vallen. Aan de kust valt een lokale bui niet uit te sluiten. De lage bewolking zorgt opnieuw voor een verminderde zichtbaarheid in de Ardennen. De minima liggen tussen 7 en 11 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen tot zuidwesten.

Donderdag begint grijs met in het zuidoosten af en toe nog wat lichte regen of motregen. Later wordt het overal droog en kan de zon hier en daar door het wolkendek breken, vooral in het zuiden van het land. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in het centrum van het land. De matige westenwind neemt in de loop van de namiddag geleidelijk af.

Ook vrijdag start de dag bewolkt, maar droog. Na de middag bereikt een storing het noordwesten van ons land met regen, buien en lokaal mogelijk ook wat gedonder. De maxima liggen rond 13 graden bij een matige westenwind die later ruimt naar het noordwesten.

Zaterdag verwachten we afwisselend zon en wolkenvelden waaruit hier en daar een bui kan vallen met vooral aan de kust mogelijk ook een donderslag. De maxima liggen rond 11 graden in het centrum van het land.

Zondag blijft het wisselvallig met perioden van regen of buien. In de Hoge Venen kan de neerslag een winters karakter krijgen en kan het ’s nachts vriezen. De maxima liggen rond 9 of 10 graden in het centrum van het land.

Ook begin volgende week weinig variatie in het weerbeeld, met afwisselend zon en wolkenvelden en af en toe een bui. De maxima bedragen rond 10 of 11 graden in het centrum van het land. In de Ardennen zijn ’s nachts vriestemperaturen mogelijk.

bron: Belga