Sophie Vercruyssen stopt als bobsleester

Sophie Vercruyssen stopt als bobsleester
Sophie Vercruyssen stopt als bobsleester

Sophie Vercruyssen zet na vier jaar een punt achter haar carrière als bobsleester, zo maakte de atlete bekend op haar Instagram-account. De 26-jarige Vercruyssen wil zich nu concentreren op haar studies. “Bobsleeën heeft me veel bijgebracht. Het is begonnen als een (goeie) grap, niet goed wetende wat er allemaal zou volgen. Ik heb de wereld mogen afreizen en daarbij ben ik in contact gekomen met zo veel fantastische mensen waar ik veel van geleerd heb. Ik kreeg de kans om dagelijks tot het uiterste te gaan om zo mijn fysieke top te bereiken. Ik wil dan ook iedereen bedanken die me daarvoor de kansen gegeven heeft”, aldus Vercruyssen.

Als remster eindigde Vercruyssen met pilote An Vannieuwenhuyse vorige winter op de twaalfde plaats op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. De eerste Belgische bob met daarin Elfje Willemsen en Sara Aerts deed met een elfde plaats maar nipt beter.

De Belgian Bullets lieten eerder al weten op zoek te zijn naar versterking, met het oog op de Winterspelen van 2022 in de Chinese hoofdstad Peking.

Bron: Belga