Peter Maes in verdenking gesteld in financiële luik

Peter Maes in verdenking gesteld in financiële luik

Peter Maes, de trainer van Lokeren, is onder verdenking gesteld in het financiële luik in de zaak van de fraude in het voetbal. Dat bevestigde zijn raadsman Dirk Vanden Boer na afloop van het verhoor. Maes werd dinsdagmiddag na zijn verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Hij werd door de onderzoeksrechter verhoord in verband met het witwasluik van de zaak en niet met het luik van matchfixing.

“Een van de voorwaarden is dat hij nog wel zijn werk kan doen en trainer kan blijven. Hij mag ook geen contact hebben met de pers over dit dossier en moet zich aanbieden als de politie dat vraagt. Hij is bereid tot volledige medewerking met het gerecht”, zegt zijn advocaat. “Hij is ondervraagd geweest over de constructies die zijn opgezet in het fiscale dossier en hij heeft meegedeeld wat hij hiervan weet.”

De trainer werd uitgenodigd voor een verhoor maar werd in de loop van de ondervraging gearresteerd. Hij werd officieel in verdenking gesteld maar mocht terug naar huis.

Door de vrijlating onder voorwaarden kan hij opnieuw de trainingen leiden bij Lokeren. Volgens zijn advocaat gaat Peter Maes eerst thuis bekomen en daarna zijn werk hervatten.

bron: Belga