Drukke avondspits in Brussel

Drukke avondspits in Brussel

De avondspits in Brussel is druk verlopen. Er waren vooral problemen en veel files op de kleine ring en de klassieke knelpunten. Dat meldt Brussel Mobiliteit. Er waren vandaag erg veel verkeersproblemen voor wie Brussel wilde uitrijden. De Belliardtunnel was een groot deel van de dag dicht door een probleem met de ventilatie. Daardoor was het uren lang aanschuiven in de Belliardstraat, Kortenberglaan, IJzerlaan en de straten in de omgeving, vooral voor de automobilisten die Brussel uit wilden rijden richting de E40 naar Leuven. Ook de Brusselse kleine ring zat helemaal dicht.

“Gelukkig kon de Belliardtunnel rond 16 uur terug open zodat de problemen tijdens de avondspits al bij al nog meevielen”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. De avondspits kwam erg vroeg op gang en er stonden vooral veel files op de kleine ring en de klassieke knelpunten, zoals het Meiserplein en de Reyerslaan.

Ook vanmorgen was het knarsetanden en veel geduld hebben voor de automobilisten die Brussel wilden binnen rijden. Er waren onder meer problemen in de Brusselse Reyers-Centrumtunnel. De tunnel om vanuit Leuven via de E40 Brussel binnen te rijden, was dinsdagochtend gesloten omdat een nachtelijke onderhoudsinterventie was uitgelopen. Er waren onder meer problemen met de camerabewaking. Door de gesloten tunnel stonden er tijdens de ochtendspits ellenlange files op de E40 en de omliggende wegen

bron: Belga