Drie migranten uit Honduras dood teruggevonden in Mexico en Guatemala

Drie migranten uit Honduras dood teruggevonden in Mexico en Guatemala

In het zuiden van Mexico en in Guatemala hebben de hulpdiensten de voorbije dagen drie lichamen van migranten uit Honduras aangetroffen. In die regio zijn duizenden migranten uit Honduras aan een tocht bezig door Mexico op weg naar de Verenigde Staten. Duizenden mensen uit het Centraal-Amerikaanse Honduras zijn op de vlucht voor het bendegeweld, de corruptie en de werkloosheid in hun land. Ze doorkruisten al Guatemala en willen nu ook door Mexico trekken, om zo de VS te bereiken.

De Mexicaanse ordediensten vonden op de weg tussen Huixtla en Tapachula, in het zuiden van Mexico, het dode lichaam van een migrant. Hij kwam vermoedelijk om het leven door uitdroging. Nog maandag kwam een 25-jarige migrant om het leven nadat hij in die regio van een rijdende bromfiets viel. En ook in Guatemala, het Zuid-Amerikaanse land dat grenst aan Mexico, overleed maandag een migrant.

Volgens schattingen van de Verenigde Naties zouden er 7.300 migranten in het Mexicaanse grensgebied zijn. En volgens het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vroegen 640 migranten bescherming in Mexico. De behandeling van hun aanvraag kan tot drie maanden duren, in de tussentijd moeten ze in opvangcentra wachten. De “migrantenkaravaan” vertrok ongeveer een week geleden in San Pedro Sula in Honduras.

Een groot deel van de migranten sliepen de voorbije nachten in tenten in de buurt van Huixtla.

bron: Belga