Champions League - Kevin De Bruyne viert terugkeer met assist

Kevin De Bruyne stond dinsdag na twee maanden blessureleed voor het eerst weer in de basis bij Manchester City. De Rode Duivel, die zaterdag in de Premier League tegen Burnley al het laatste halfuur mee mocht spelen, hielp zijn team op de derde speeldag in de Champions League aan een 0-3 zege op het veld van Shakhtar Donetsk. Uitblinker David Silva opende de score op het halfuur. Vijf minuten later verdubbelde Aymeric Laporte de voorsprong op assist van De Bruyne. In de 69e minuut mocht De Bruyne gaan rusten. Zijn vervanger Bernardo Silva legde amper twee minuten later de eindstand vast. Vincent Kompany bleef op de bank.

In de andere wedstrijd in groep F maakte Jason Denayer de 90 minuten vol voor Lyon, dat 3-3 gelijkspeelde in Hoffenheim. Manchester City gaat met 6 punten aan de leiding in de groep, voor Lyon (5), Hoffenheim (2) en Shakhtar (2).

Manchester United verging het minder goed. De troepen van José Mourinho verloren in eigen huis met 0-1 van Juventus Turijn. Paulo Dybala scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in de 17e minuut. Romelu Lukaku speelde een volledige wedstrijd voor United, dat de geblesseerde Marouane Fellaini miste. Eerder op de avond speelde Valencia dankzij een doelpunt van Michy Batshuayi 1-1 gelijk bij Young Boys Bern. United is met 4 punten tweede in groep H, na Juventus, dat het maximum van 9 punten heeft. Valencia heeft er 2, Young Boys 1.

In groep G kon Real Madrid na vijf wedstrijden zonder zege nog eens winnen. Thibaut Courtois keek vanop de bank toe hoe zijn team met 2-1 de punten thuis hield tegen Viktoria Plzen (2-1). Karim Benzema (11e) en Marcelo (56e) namen de Madrileense doelpunten voor hun rekening. Real heeft nu 6 punten, net als AS Roma, dat CSKA Moskou met 3-0 inblikte. CSKA volgt met 4 punten, Plzen heeft er 1.

Ook bij Benfica bleef een Belgische doelman aan de bank gekluisterd. Mile Svilar werd uit het team gehouden door Odisseas Vlachodimos, die zich pas in blessuretijd gewonnen moest geven op een afgeweken schot van Noussair Mazraou. Dat de 0-0 tot dan op het bord was blijven staan, was in grote mate te danken aan de Duitse keeper van Griekse origine. Ajax en Bayern München, dat met 0-2 ging winnen bij het AEK Athene van Viktor Klonaridis, delen in groep E met 7 punten de leiding. Benfica (3) en AEK (0) hebben al heel wat goed te maken.