Atletiekfederatie maakt mannelijke genomineerden bekend

Atletiekfederatie maakt mannelijke genomineerden bekend

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft de mannelijke genomineerden voor de World Athlete of the Year bekendgemaakt. Gisteren kreeg Nafi Thiam, vorig jaar winnares bij de vrouwen, al te horen dat ze ook dit jaar bij de vrouwelijke genomineerden hoorde. Bij de mannen gaat het om Timothy Cheruiyot (Ken/1.500m-mijl), Christian Coleman (VSt/60m-100m), Armand Duplantis (Zwe/polsstokspringen), Eliud Kipchoge (Ken/marathon), Emmanuel Korir (Ken/800m), Noah Lyles (VSt/200m), Luvo Manyonga (ZAf/verspringen), Kevin Mayer (Fra/tienkamp), Abderrahman Samba (Qat/400m horden) en Tomas Walsh (NZe/kogelstoten).

De laureaat van de verkiezing zal gekozen worden door drie partijen. De stemmen van de Raad van Bestuur van de IAAF tellen voor vijftig procent mee, die van de leden van de IAAF voor 25 procent, net als de publieke stemmen (via Twitter en Facebook). De stemmen worden geteld tot 12 november. Vervolgens zullen de vijf supergenomineerden worden bekendgemaakt. De prijs wordt ten slotte op 4 december in Monaco overhandigd tijdens de IAAF Athletics Awards.

Vorig jaar werd de Qatarese hoogspringer Mutaz Essa Bershim verkozen tot mannelijke atleet van het jaar. Hij is dit jaar niet genomineerd.

bron: Belga