AS Monaco mist Falcao tegen Club Brugge

door
Belga
Leestijd 2 min.

AS Monaco kan morgen (18u55) op bezoek bij Club Brugge niet rekenen op Radamel Falcao op de derde speeldag in de Champions League. De aanvoerder behoort niet tot de selectie van Thierry Henry, zo heeft de club vandaag bekendgemaakt. De Colombiaanse aanvaller blesseerde zich zaterdag in de competitiematch tegen Straatsburg (2-1 nederlaag) aan het linkerdijbeen. Verder hoopt Henry dat tweede doelman Diego Benaglio, opnieuw in de selectie, speelklaar geraakt. AS Monaco heeft een keepersprobleem. De nummer één, Danijel Subasic, is buiten strijd met een blessure aan de rechterdij. Henry hoopt nummer twee Diego Benaglio, eveneens al even out met een hamstringblessure, op te lappen voor het duel met Club Brugge. Is Benaglio niet inzetbaar, dan zal Henry moeten opteren voor vierde keeper Loïc Badiashile. Derde doelman Seydou Sy, die zaterdag blunderde bij het eerste doelpunt van Straatsburg, staat immers niet op de lijst die AS Monaco indiende voor de Champions League.

De ziekenboeg van AS Monaco is behoorlijk groot. Naast Subasic en Falcao zijn Rony Lopes, Pietro Pellegri, Samuel Grandsir, Kevin N'Doram en Willem Geubbels out.

Rode Duivels Youri Tielemans en Nacer Chadli zullen wel van de partij zijn in Brugge.

Club Brugge en AS Monaco wisten nog geen punten te sprokkelen in groep A. Blauw-zwart verloor op de eerste speeldag na een knullig doelpunt in het slot met 0-1 van Borussia Dortmund. Op bezoek bij Atlético Madrid moest het team van Ivan Leko met 3-1 zijn meerdere erkennen in de Spaanse topclub. De Monegasken verloren dan weer met 1-2 van Atlético en met 3-0 van Dortmund.

bron: Belga