Arnar Vidarsson neemt bij Sporting Lokeren tijdelijk de trainingen over van Peter Maes

Arnar Vidarsson neemt bij Sporting Lokeren tijdelijk de trainingen over van Peter Maes

Arnar Vidarsson nam deze voormiddag de training bij Sporting Lokeren over van Peter Maes. Maes wordt vandaag ondervraagd door een onderzoeksrechter naar aanleiding van het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal. Hoe de toekomst van de Limburger bij Sporting Lokeren eruitziet, is een open vraag. Naast de IJslander Arnar Vidarsson waren ook hulpcoaches Danny Veyt en Geert Dirinck en keepertrainer Erwin Lemmens present op het B-terrein van Sporting Lokeren. Zowel voor aanvang van de training alsook na de pittige oefensessie wilden coaches en spelers geen commentaar kwijt op het feit dat hoofdcoach Peter Maes zich moet verantwoorden voor de onderzoeksrechter.

“Wij hebben maandagavond een communiqué de wereld in gestuurd. Daarin stelden wij onder meer dat we via de media vernomen hadden dat Peter Maes werd opgepakt en moest verschijnen voor de onderzoeksrechter. Top op heden is aan die situatie niets gewijzigd. Meer kan ik ook niet zeggen”, stelde persverantwoordelijke Herman Van de Putte.

“Peter Maes is gisteren uitgenodigd geworden voor een onderzoek. Door de wraking op onderzoeksrechter Raskin is het bewuste verhoor blijkbaar uitgesteld. Dat onze coach al vijf dagen op voorhand wist van het verhoor, daar hebben wij geen weet van. Of hij vandaag nog op de proppen komt, is ook een open vraag. Peter Maes blijft tot op heden wel hoofdcoach van Sporting Lokeren. Wij hopen hem zo snel mogelijk terug te zien op Daknam. Arnar Vidarsson zal even zijn taak overnemen. Deze namiddag staat een krachttraining op het programma.”

bron: Belga