Dankzij deze tips is je werkdag heel wat comfortabeler

Heel de dag lang achter je computer zitten is niet goed voor je lichaam en je geest. Door een verkeerde houding kan je fysieke klachten oplopen en je concentratie lijdt eronder. Maar drie makkelijke tips kunnen daar verandering in brengen.

Ga de hoogte in

Zorg er steeds voor dat de bovenkant van je scherm op gelijke hoogte staat met je ogen. Je zou je hoofd niet meer dan 10 graden naar beneden of boven mogen draaien. Anders loop je het risico om op de lange termijn nekklachten te ontwikkelen.

Zorg dat je het warm hebt

In tegenstelling tot wat veel mensen geloven, is een koude ruimte niet beter voor je concentratie. Daalt de temperatuur in je bureau tot 20 graden of minder, dan verhoogt het risico op een mentale instorting met 44%, blijkt uit onderzoek.

Gaan met die schouders

Is de inbox van Outlook voor de 33ste keer die dag vastgelopen? Gooi de computer dan niet uit het raam, maar haal je schouders op. Niet zo’n snelle beweging uit pure treurnis, maar een langzame en gecontroleerde beweging van acht seconden. Haal ze zachtjes naar boven en houd de positie vast. Je zal merken dat de stress snel zal verdwijnen.