Zinnik: PS breekt met MR na ophef rond racistische uitlatingen van twee MR-verkozenen

Zinnik: PS breekt met MR na ophef rond racistische uitlatingen van twee MR-verkozenen

De PS in het Henegouwse Zinnik heeft het meerderheidsakkoord dat met MR was ondertekend, opgezegd. Twee liberale verkozenen kwamen vorige week in opspraak omdat ze racistische uitlatingen zouden hebben gedaan op sociale media, maar het tweetal weigert op te stappen. Vader en zoon Guy en Steve Flament kwamen vorige week in opspraak omdat ze verschillende posts met een racistische bijklank op Facebook hadden geplaatst. Het tweetal raakte verkozen bij de gemeenteraadsverkiezingen; vader Guy was in de huidige legislatuur al schepen.

Vader en zoon Flament weigeren echter op te stappen, maakten ze vandaag bekend. Nochtans hadden ze vrijdag hun ontslag aangeboden, de ene in de gemeenteraad, de andere in de OCMW-raad.

De PS wil nu niet meer verder met de MR, hoewel beide partijen al een akkoord hadden om ook in de volgende bestuursperiode samen een meerderheid te vormen. “De PS in Zinnik betreurt deze plotse ommekeer, die even onbegrijpelijk als onverantwoordelijk is”, klinkt het in een persbericht. “In het licht van de recente gebeurtenissen, en omdat we de positie van de MR niet kennen, is het akkoord met de MR de facto opgezegd.”

Burgemeester Fabienne Winckel wil nu met alle partijen onderhandelen met het oog op een nieuw bestuursakkoord, zegt ze.

bron: Belga