Willy Vandersteen en Leen Dendievel winnen eerste LangZullenWeLezen-trofeeën

In “Van Gils en gasten” op Eén zijn maandagavond de winnaars in de eerste twee categorieën van de LangZullenWeLezen-trofeeën bekendgemaakt. Tot en met donderdag worden in het praatprogramma de winnaars in de overige acht categorieën onthuld. In de categorie “Mens & maatschappij” wint Thuis-actrice Leen Dendievel voor haar boek “Asem”, waarin ze op zoek gaat naar de oorzaken van paniekaanvallen. Willy Vandersteen, Charel Cambré en Marc Legendre kregen dan weer de meeste stemmen in de categorie “Strip & graphic novel” voor het stripalbum “De zaak Krimson”.
De LangZullenWeLezen-trofeeën zijn prijzen die de VRT en haar partners – Fintro, Humo, Metro en boek.be – dit jaar voor het eerst uitreiken omwille van een leesbevorderingsactie. Boekenliefhebbers hadden van 17 september tot 14 oktober de kans om hun stem uit te brengen. Bijna 10.000 mensen deden dat.
Donderdag is er een boekenspecial van “Van Gils en gasten”. De tien winnaars van de trofeeën zullen centraal op de VRT-stand tijdens de Boekenbeurs en krijgen een promocampagne in de periode van de Boekenbeurs.

bron: Belga