Van nat naar droog naar wisselvallig

Van nat naar droog naar wisselvallig

Vandaag blijft het zwaarbewolkt met lichte regen in het zuidoosten. Morgen blijft het droog. De dagen daarna wordt het wisselvallig, met één constante: vanaf woensdag wordt het geleidelijk frisser. Dat meldt het KMI. Deze namiddag blijft het in het zuidoosten van het land aanvankelijk nog zwaarbewolkt met wat lichte regen of motregen. Elders wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en blijft het droog. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden. Vanavond krijgen we rustig en droog weer met afwisselend wolkenvelden en brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt eerst de hoge bewolking toe vanaf het noorden. De minima liggen rond 0 of 2 graden in de Hoge Venen, 4 à 6 graden in het centrum van het land en rond 10 of 11 graden aan zee.

Morgen krijgen we droog weer met aanvankelijk vooral hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden in Hoog-België en rond 15 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait matig uit het westen, aan zee vrij krachtig uit westnoordwest.

De nacht van dinsdag op woensdag begint wisselend bewolkt. In het uiterste noorden van het land en in de Hoge Venen kan ’s ochtends wat lichte regen vallen. Hier en daar kunnen lage wolken het zicht beperken, vooral in de Ardennen. Minima tussen 6 en 13 graden bij een matige tot aan zee soms nog vrij krachtige wind uit westnoordwest.

Voor woensdag verwachten we zwaarbewolkt tot betrokken weer. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar vooral in de oostelijke landshelft kan er soms een spatje (mot)regen vallen. De maxima liggen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tussen 15 en 18 graden elders.

Donderdag blijven de wolkenvelden nadrukkelijk aanwezig. Ook dan is er kans op een spatje (mot-)regen, maar het blijft meestal droog. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden.

In de loop van vrijdag trekt er wellicht een storing van noord naar zuid over ons land. Het is zwaarbewolkt met wat regen, gevolgd door enkele buien. De maxima liggen tussen 9 tot 12 graden.

Tijdens het weekend is het wisselvallig en eerder fris. Vooral aan de kust en in de Ardennen kunnen er regelmatig buien vallen, eventueel vergezeld met wat onweer en in de Ardennen met wat smeltende sneeuw. Elders zijn ook enkele regenbuien mogelijk. De maxima liggen rond 9 of 10 graden in het centrum.

bron: Belga