Geen breuk voor Degrendele

Geen breuk voor Degrendele

Nicky Degrendele heeft geen “ernstige verwondingen opgelopen bij haar crash” tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-En-Yvelines. De 22-jarige West-Vlaamse heeft geen breuken opgelopen. Dat maakten Degrendele en haar nieuwe ploeg, de Nederlandse formatie BEAT Cycling Club, bekend. De wereldkampioene keirin sloeg hard tegen de vlakte, nadat een inhaalmanoeuvre mislukte en ze het achterwiel van een concurrente raakte. Ze gleed meters door na haar val en bleef vervolgens liggen.

“Direct na de valpartij werd Degrendele uit voorzorg afgevoerd en voor routinechecks naar het ziekenhuis gebracht, maar aldaar bleek dat de wereldkampioene van Apeldoorn geen breuken overgehouden had aan haar val. Er zijn echter wel een aantal kneuzingen geconstateerd. Degrendele zal, na de nodige rust en herstel, de training weer gaan hervatten om zich te richten op het vervolg van het seizoen”, aldus haar nieuwe ploeg in een verklaring op de website.

“Na de nacht te hebben doorgebracht in het ziekenhuis van Versailles met de vrees voor een gebroken wervel, hebben de specialisten me de toesteming gegeven het ziekenhuis te verlaten zonder breuken”, zei Degrendele zelf op Twitter.

Nicky Degrendele werd begin maart wereldkampioene in Apeldoorn op het (olympische) onderdeel keirin. Deze zomer (in Glasgow) en in 2016 won ze zilver op hetzelfde nummer tijdens het EK. Degrendele was eerder ook al wereldkampioene keirin bij de junioren in 2014.

Ze zal deelnemen aan de wereldbeker van Berlijn, van 30 november tot 2 december, maakte haar ploeg nog bekend.

bron: Belga