Pas vrijgelaten man steelt auto op de domste plaats ooit

Pas vrijgelaten man steelt auto op de domste plaats ooit
Foto Unsplash

De politie van Topeka in de Amerikaanse staat Kansas heeft een man aangehouden vanwege het stelen van een auto op de parkeerplaats van een gevangenis. Opvallend detail: de verdachte werd die dag nog vrijgelaten uit dezelfde gevangenis, zo meldt een lokale radiozender.

Op zondagmiddag kreeg de Topeka Police Department een melding binnen van een vermist voertuig. Toen ze de beveiligingsbeelden erbij pakten, stuitten de agenten op de 33-jarige Kevin E. Jones. De man werd diezelfde ochtend vrijgelaten en bleek weinig geleerd te hebben van zijn tijd achter de tralies. Meteen na zijn vrijlating ontvreemde Jones een auto.

Inbraak

En het bleef niet bij alleen een autodiefstal. Even later kwam er nog een melding binnen, dit keer ging het om een inbraak in een voertuig. Dit ging echter niet helemaal volgens plan, de verdachte werd door de eigenaar en een aantal omstanders overmeesterd.

Aangehouden

Eenmaal ter plaatse bleek deze verdachte niemand minder dan Jones te zijn. Lang heeft hij niet van zijn vrijlating kunnen genieten. De man is aangehouden en moet zich binnenkort verantwoorden voor diefstal van een motorvoertuig, poging tot inbraak en vandalisme.