"Treinbegeleiders spelen essentiële rol"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sophie Dutordoir, de CEO van spoorwegmaatschappij NMBS, ontkent vandaag dat er plannen zijn om de treinbegeleiders af te schaffen. "Onze treinbegeleiders spelen een essentiële rol", aldus Dutordoir, die zegt dat er geen afschaffing komt zolang zij de NMBS leidt. De kranten De Morgen en Het Nieuwsblad brachten dit weekend details naar buiten over de voorlopige versie van de beheersovereenkomst met de NMBS. Daarin staat volgens de kranten dat sommige treinen in de toekomst zonder treinbegeleiders zullen rijden. "Niets is minder waar en dit zal niet gebeuren zolang ik bij de NMBS ben. Dat is ook waartoe ik me precies een jaar geleden in het parlement verbonden heb", schrijft Dutordoir op Facebook.

"Onze treinbegeleiders spelen een essentiële rol in het veilig laten vertrekken van treinen, om klanten die hen trouwens bijzonder appreciëren te helpen en te informeren, en ja, ook om te checken of iedereen wel rijdt met een geldig vervoersbewijs."

Volgens Dutordoir moet de NMBS in de eerste plaats "ten gronde" werken aan stipte treinen en communicatie met de reiziger.

bron: Belga