Rechtbank Antwerpen - Proces over aanval op supportersbussen Beerschot-Wilrijk start maandag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tweeëntwintig aanhangers van voetbalclub Antwerp moeten maandag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschijnen voor de aanval op de supportersbussen van Beerschot-Wilrijk vorige zomer. De bussen waren op 13 augustus 2017 op de terugweg van een uitwedstrijd in Lier. Antwerp-hooligans stonden de supporters op te wachten op het Gemeenteplein van Mortsel en bekogelden de bussen met stenen. Vervolgens kwam het tot een confrontatie met een aantal inzittenden.

De politie verzamelde camerabeelden uit de buurt en kon zo de amokmakers identificeren. In oktober volgden de eerste arrestaties. De hoofdverdachten zaten twee maanden in voorhechtenis en werden eind vorig jaar onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Ze kregen een stadion- en horecaverbod opgelegd en mochten drie uur voor en na een wedstrijd niet buiten komen.

Tweeëntwintig verdachten werden naar de rechtbank verwezen voor bendevorming, het aanrichten van vernielingen en het toebrengen van slagen en verwondingen. Vier van hen worden als aanstokers aanzien. Ze zouden de aanval op de supportersbussen gepland hebben nadat een van hen het op café aan de stok had gekregen met enkele Beerschot-supporters. Zij riskeren celstraffen tot tien jaar.

bron: Belga