Jupiler Pro League - AA Gent pakt meteen de volle buit onder nieuwe coach Jess Thorup

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent heeft zondagavond op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League met zware 0-4 cijfers gewonnen op bezoek bij KV Oostende. Hun nieuwe coach Jess Thorup, de vervanger van de ontslagen Yves Vanderhaeghe, beleefde dus een droomdebuut in de Belgische competitie. Na een eerdere 1 op 12, de laatste overwinning dateerde al van 2 september op het veld van Cercle Brugge, weten de Gentenaars dus opnieuw wat winnen is. Met de drie punten op zak nestelen ze zich bovendien op gelijke hoogte met Sint-Truiden op de zesde plaats, weliswaar al op twaalf punten van leider Racing Genk. KV Oostende blijft in de middenmoot hangen.

Er waren nog maar achttien minuten gespeeld toen Stallone Limbombe in een sfeervolle Versluys Arena al de openingstreffer op het scorebord zette. Roman Yaremchuk verdubbelde op slag van rusten de voorsprong, na mistasten in de thuisverdediging en net op het moment dat de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam en aanspraak maakte op de gelijkmaker. Giorgi Chakvetadze diende na de pauze de doodsteek toe, in de slotfase zette Limbombe met zijn tweede van de avond de 0-4 eindstand op het bord. Even voordien was er ook al een doelpunt van de spits door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Zondagavond staat er nog één wedstrijd van deze speeldag op het programma. Daarin trekt het geplaagde Zulte Waregem naar Charleroi in de hoop van de laatste plaats in de stand af te geraken. Ook de Karolo's zijn echter aan een vrij kleurloos seizoen bezig en kunnen de punten eveneens gebruiken.

bron: Belga