Fabio Jakobsen doet er nog eentje bij voor Quick-Step, Gianni Moscon is eindwinnaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

De WorldTour 2018 zit erop. De Nederlander Fabio Jakobsen bezorgde Quick-Step Floors vandaag een extra sprintzege in de slotetappe van de Chinese Ronde van Guangxi. Eindwinst ging naar de Italiaan Gianni Moscon (Team Sky). De Belgen toonden zich in de slotetappe in Guilin, goed voor 169 kilometer waarin enkele hellingen zaten verstopt. In een kopgroep van zes schoven samen met de Chinees Wang, de Fransman Armirail, de Portugees Goncalves en de Nederlander Hofstede ook Nathan Van Hooydonck en Tosh Van der Sande mee. De twee Belgen waren erg actief aan de drie tussensprinten en de hellingen.

Het peloton beleefde dezelfde wedstrijd als de voorbije dagen: veel regen, en op kop het werk van sprintersploegen Quick-Step Floors en BORA - hansgrohe, plus het Team Sky van leider Moscon. Zij hielden de kloof van de koplopers beperkt tot om en bij de drie minuten. Vijf kilometer voor de streep zat het avontuur van alle vluchters erop.

In de sprint die volgde hield Jakobsen twee Duitsers van Bora - hansgrohe af: Pascal Ackermann en Rüdiger Selig werden tweede en derde. Drie dagen nadat hij voor de 72e recordzege had gezorgd, deponeert de 22-jarige Nederlander zo een 73e succes in het mandje van Quick-Step Floors. Enzo Wouters was de snelste Belg van de dag op plaats negen.

De eindzege voor de 24-jarige Moscon kwam niet meer in gevaar. De "bad boy" van het wielrennen volgt op het palmares in Guangxi de Belg Tim Wellens op. Die won vorig jaar de eerste editie. De Oostenrijker Felix Grossschartner is tweede in de eindstand, de Rus Sergei Chernetski derde. Dries Devenyns is de beste Belg op plaats negen. Zijn ploegmaat Philippe Gilbert deed drie plaatsen minder goed.

Bron: Belga