European Open – Kyle Edmund: “Zal me altijd herinneren waar ik eerste ATP-titel won”

European Open - Kyle Edmund: "Zal me altijd herinneren waar ik eerste ATP-titel won"

De European Open is het eerste ATP-toernooi op het palmares van rijzende ster Kyle Edmund (ATP 15). De 23-jarige Brit haalde het zondag na een intense finale met 6-3, 6-7 (2/7) en 6-7 (4/7) van de negen jaar oudere Fransman Gaël Monfils (ATP 38). “Ik ben opgelucht dat ik mijn eerste ATP-toernooi heb gewonnen”, aldus het Britse topreekshoofd, erg emotioneel na de finale. “In het verleden slaagde ik er niet in een reeks matchen te winnen om zo toernooien op mijn naam te schrijven. Er schortte altijd wel ergens iets. Het was een van mijn doelen om meer consistent te zijn.”
“Ik speelde goed deze week, dus ik wist wel dat ik kans maakte. Maar vandaag moest ik toch echt diep gaan.” De eerste set verloor de Brit, maar nadien knokte hij zich in twee tiebreaks naar de titel. “Het is fantastisch om deze ervaring op te doen en dan ook nog eens te winnen. Dit geeft me heel wat vertrouwen voor wanneer ik nog eens in zo’n situatie terechtkom”, liet Edmund optekenen.
“Dit is het resultaat van heel veel werk, en niet alleen van mezelf maar ook van mijn coaches en enkele mensen thuis. Ik zal me altijd herinneren waar ik mijn eerste ATP-toernooi won. Gaël heeft me er wel hard voor laten werken, want hij bracht veel ballen terug. Ik zal niet echt kunnen feesten vanavond, dat laat de tenniskalender niet toe. Volgende week speel ik al opnieuw in Wenen. We gaan nu op restaurant, de voorbije dagen moest ik telkens op mijn kamer eten.”
Gaël Monfils greep naast zijn achtste ATP-titel, uiteraard was de Fransman na afloop ontgoocheld. “Het was een fantastische wedstrijd. Hier en daar waren er mogelijkheden voor mij. Maar op de moeilijke momenten stond Kyle er telkens. Ik ben moe na een zwaar seizoen, maar ik heb geprobeerd hier toch het goede gevoel terug te vinden”, besloot Monfils.

bron: Belga