België grijpt na nederlaag tegen Portugal voor het eerst naast EK-medaille

België grijpt na nederlaag tegen Portugal voor het eerst naast EK-medaille

België heeft vandaag in het Nederlandse Heerenveen de kleine finale van het EK korfbal verloren van Portugal met 19-20. Het is de eerste keer dat de Belgian Diamonds niet op het podium staan van een Europees kampioenschap. Ondanks vijf treffers van Brent Stryuf waren de Belgen de hele partij op achtervolgen aangewezen. De achterstand was nooit groot, maar Portugal gaf de leiding niet uit handen. Het is de eerste keer in zeven EK-edities dat de Belgian Diamonds zonder medaille huiswaarts keren. Ze veroverden vijf keer zilver en een keer brons.

De troepen van bondscoach Detlef Elewaut vormen zelfs de eerste Belgische selectie die met lege handen terugkeert van een groot toernooi (EK of WK). Op een WK verzamelde België tien medailles, op de Wereldspelen negen.

In de halve finales verloren de Belgen kansloos van zevenvoudig Europees kampioen Nederland (22-9), nadat ze in de groepsfase ook al onderuit waren gegaan tegen Duitsland (20-18). Nederland en Duitsland strijden vandaag om de Europese titel.

bron: Belga