Belgen in het buitenland - Thorgan Hazard schittert in glansrijke zege van Gladbach tegen Mainz

door
Belga
Leestijd 2 min.

Borussia Mönchengladbach heeft zondag de achtste speeldag in de Duitse Bundesliga afgesloten met een klinkende 4-0 overwinning tegen het bezoekende Mainz. Thorgan Hazard loodste zijn ploeg met twee assists een een doelpunt naar de felbegeerde driepunter. Jonas Hofmann scoorde tegen zijn ex-club Mainz zijn allereerste hattrick en mag daar vooral Hazard voor bedanken. In de eerste helft stuurde de Rode Duivel zijn ploeggenoot in één tijd alleen op de doelman af. Hofmann (21.) faalde niet. Na de pauze werkte dezelfde combinatie opnieuw. Hofmann (53.) had de gemeten voorzet aan de tweede paal maar binnen te duwen. Vijf minuten later vlamde Hazard (58.), die de partij volmaakte, de 3-0 in het dak van het doel. Nog eens vijf minuten verder zette Hofmann (63.) de kroon op het werk. Mönchengladbach blijft dankzij de ruime zege met 17 punten in het spoor van leider Borussia Dortmund (20 ptn).

Op de negende speeldag in de Turkse Süper Lig boekte Antalyaspor al zijn vijfde zege van het seizoen. Met Ruud Boffin tussen de palen werd gewonnen op het veld van Alanyaspor. Antalyaspor, dat vorig jaar in een heel seizoen maar tien matchen wist te winnen, is voorlopig vierde op drie punten van leider Galatasaray (19 ptn).

In de Nederlandse Eredivisie hield Fortuna Sittard, met Alessandro Ciranni in de basis en invaller Marco Ospitalieri, de punten thuis tegen De Graafschap (3-1). Ook Dario Van Den Buijs won met zijn club Heracles, dat Groningen na een 4-1 nederlaag naar de laatste plaats verwees. NAC Breda, met invaller Arno Verschueren, pakte immers een punt tegen Willem II (2-2) en geeft de rode lantaarn zo door. Bij de Tilburgers maakte Croux de slotminuten vol.

bron: Belga