Aardbeving en tsunami Sulawesi - Dodental al opgelopen tot meer dan 2.200

door
Belga
Leestijd 1 min.

De aardbeving en tsunami die op 28 september het Indonesische eiland Sulawesi troffen, hebben aan zeker 2.256 mensen het leven gekost. Dat blijkt zondag uit een update die is vrijgegeven door de lokale overheid. Er raakten ook 4.612 mensen gewond. Er zijn bovendien nog altijd 1.309 mensen vermist, zegt Sutopo Nugroho, woordvoerder van het nationaal agentschap voor rampenbeheer. Voorts zijn nog 223.751 ontheemd geraakt door de ramp, omdat zowat 68.000 huizen werden vernield.

De reddingsacties op het eiland werden op 12 oktober officieel stopgezet. Maar de hulpdiensten die het puin opruimen van de beschadigde woningen, blijven regelmatig lijken aantreffen, zo verklaart Nugroho het verder oplopen van het dodental.

De woordvoerder benadrukt ten slotte dat heel wat openbare voorzieningen stilaan weer normaal functioneren. De elektriciteits- en communicatienetwerken zijn bijna voor honderd procent functioneel, zo klinkt het.

De economische schade van de ramp wordt op 912 miljoen dollar (790 miljoen euro) geraamd. "Maar we verwachten dat dit nog kan oplopen, want het gaat nog maar om voorlopige gegevens", zegt Nugroho.

bron: Belga