Proximus League – Union moet in slotfase nog gelijkspel toestaan in Roeselare

Leider Union Sint-Gillis is zaterdagavond op de elfde speeldag in de Proximus League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Roeselare. Het zag er nochtans goed uit voor de Brusselaars, die 0-1 voor stonden dankzij een doelpunt van Pietro Perdichizzi en bovendien stonden ze met een man meer op het veld na de uitsluiting van Andrei da Silva Camargo. Diep in de toegevoegde tijd lukte Baptiste Schmisser echter nog de gelijkmaker.
Vrijdag won Oud-Heverlee Leuven al met het kleinste verschil op het veld van Westerlo. Een serieuze opsteker voor de troepen van Nigel Pearson, die nog maar hun tweede zege van het seizoen pakten. Elliott Moore (7.) verlengde al heel vroeg een voorzet van Julien Gorius in doel. OH Leuven maakte zo een einde aan een reeks van vier opeenvolgende competitienederlagen. De ambitieuze club wachtte al sinds 12 augustus, toen op Union gewonnen werd met 1-2, op een tweede overwinning. Westerlo leek enkele weken terug op weg naar de eersteperiodetitel, maar moet na vier verliespartijen op rij de rol helemaal lossen.
Rode lantaarn Tubeke neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Lommel. Bij winst nemen de Lommelaars de leidersplaats van Union over. Zondag sluit de derby tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk deze speeldag af.

bron: Belga