Primera Division - FC Barcelona aan de leiding na zege tegen Sevilla

FC Barcelona heeft zaterdagavond op de negende speeldag in de Spaanse La Liga met een 4-2 zege tegen FC Sevilla de leiding overgenomen. Toch werd de avond in Nou Camp gedomineerd door het uitvallen van Lionel Messi. De Argentijnse international moest al na iets meer dan een kwartier naar de kant. De blessure komt zeer ongelegen, want volgend weekend staat in Spanje de Clasico tussen Barça en het Real Madrid van Thibaut Courtois op het programma.

Voordien was Messi al twee keer beslissend geweest voor de Catalanen. In de tweede minuut gaf hij de assist voor het openingsdoelpunt van Philippe Coutinho, na twaalf minuten zette hij zelf de 2-0 op het scorebord in Nou Camp. In de tweede helft zorgde Luis Suárez vanaf de strafschopstip voor 3-0. Pablo Sarabia scoorde in de 79e minuut tegen, maar Ivan Rakitic diepte vervolgens opnieuw uit tot 4-1. Luis Muriel milderde in blessuretijd nog tot 4-2.