Morgen zacht en zonnig weer na flinke afkoeling vannacht

Morgen zacht en zonnig weer na flinke afkoeling vannacht

Deze namiddag wordt het vrij zonnig najaarsweer met af en toe hoge sluierwolken bij maximumtemperaturen rond 16 graden. Vanavond en vannacht koelt het flink af en liggen de minima tussen min 2 graden in de Hoge Venen en plus 5 graden aan de kust. Er is kans op vorming van nevel of mistbanken. Voor morgen voorspelt het KMI rustig, zacht en overwegend zonnig weer bij maxima rond de 17 graden. Na het optrekken van het ochtendgrijs bereiken de temperaturen morgen 14 of 15 graden op de Ardense hoogten en 16 of 17 graden in de andere streken. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen.

Zondagavond en -nacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf de kust. In het noordwesten kan er af en toe wat lichte regen of motregen vallen. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan zee. Na middernacht steekt in de noordwestelijke landshelft een matige noordenwind op die aan zee verder aanwakkert naar vrij krachtig tot krachtig.

Volgende week komt er meer bewolking en af en toe wat lichte regen of een bui. Maandag start zwaarbewolkt met hier en daar een spatje regen. Al snel wordt het vanaf het westen droog en verschijnen er soms enkele opklaringen, vooral ten noorden van Samber en Maas. Het wordt zo’n 15 graden in het centrum van het land bij een matige noordenwind.

bron: Belga