Limburgs gerecht stuurt voor moordonderzoek Elen sms naar 7.000 mensen

De federale gerechtelijke politie en het parket van Limburg hebben zaterdag in kader van het moordonderzoek naar Gerty Vanhoef in Elen (een deelgemeente van Dilsen-Stokkem) een sms uitgestuurd naar zevenduizend mensen. Al in september was een getuigenoproep gelanceerd, maar die leverde nog niet veel tips op. De speurders hebben nog geen aanknopingspunt. “De sms-bom is verstuurd naar zevenduizend personen, die zich die avond onder de relevante gsm-mast bevonden”, zegt Dorien Vanderheiden van het parket van Limburg zaterdag.
Op 28 augustus 2018 brak een zware brand uit in de Damiaanhoeve in Elen. De 61-jarige bewoonster werd dood aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat ze eerst door geweld om het leven was gebracht. Ze had meerdere steken met een scherp voorwerp gekregen, onder meer in de halsstreek. Daarna werd de historische hoeve in brand gestoken.
In het onderzoek kwamen nog geen verdachten in het vizier. In de nieuwe oproep proberen de speurders relevante informatie te verkrijgen van mensen die die avond tussen 18.10 uur en 18.45 uur in de buurt waren van de Damiaanhoeve.

bron: Belga