Jupiler Pro League – Antwerp houdt ook tegen Lokeren de drie punten thuis, Kortrijk wint van STVV

Jupiler Pro League - Antwerp houdt ook tegen Lokeren de drie punten thuis

Antwerp heeft zaterdagavond op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 gewonnen van Sporting Lokeren. De Great Old blijft zo dit seizoen ongeslagen in eigen huis en klimt met 22 punten voorlopig naar de tweede plaats, op vier punten van Club Brugge en Racing Genk. Antwerp domineerde en na veertig minuten zorgde Faris Haroun voor de openingstreffer op de Bosuil. Na de pauze vergat Antwerp de voorsprong verder uit te diepen en een kwartier voor affluiten zorgde Steve De Ridder voor de ontnuchtering met de gelijkmaker (1-1). Even later moest Lokeren echter met tien voort door de uitsluiting van aanvoerder Killian Overmeire en dat brak de Waaslanders al snel zuur op. Lior Refaelov zorgde met een heerlijke trap immers voor de 2-1 zege, even voordien had de Israëliër al een vrije trap tegen de paal geborsteld. Antwerp gaat zo door op zijn elan, Lokeren bengelt met vijf punten helemaal onderin.
KV Kortrijk kwam tegen Sint-Truiden al snel 0-1 achter via Daichi Kamada, maar trok de scheve situatie nog voor de rust helemaal recht met twee treffers van Jovan Stojanovic. In de slotfase zette Kanu de 3-1 eindstand nog op het scorebord, voor de Kortijkzanen de eerste thuiszege in een half jaar. Met veertien punten nestelen ze zich in de middenmoot, Sint-Truiden doet met zeventien punten nog steeds net iets beter.
Club Brugge kwam vrijdagavond in eigen huis niet verder dan een 1-1 tegen Waasland-Beveren in de openingswedstrijd van deze speeldag. Voor de Bruggelingen reeds de derde wedstrijd op rij waarin er niet gewonnen kon worden en zo kon de turbulente week met de betrokkenheid van coach Ivan Leko in het fraudeonderzoek niet doorgespoeld worden. Club dreigt zo Racing Genk te zien uitlopen, dat zaterdagavond het bescheiden Eupen ontvangt. Momenteel staan beide teams nog met 26 punten aan de leiding, maar de Limburgers hebben dus wel een wedstrijd minder gespeeld. Standard opende de debatten zaterdagavond met een scoreloos gelijkspel op bezoek bij rode lantaarn Moeskroen.
Zondagnamiddag hoopt Anderlecht tegen Cercle de bescheiden opmars verder te zetten. AA Gent gaat in zijn eerste wedstrijd onder zijn nieuwe coach Jess Thorup op bezoek bij KV Oostende, Charleroi en Zulte Waregem sluiten zondagavond de speeldag af.

bron: Belga